Scurt istoric al frizzante

DATEAZA DIN VREMEA IMPERIULUI ROMAN

Spumantul italienilor si-a construit o reputatie de neclintit la categoria de vinuri "premium' desi era considerat "sampania saracului".

Este produs in zona de nord-est a Italiei, in regiunile Friuli, Venetia, Giulia si Veneto.

Aceasta bautura dateaza din vremea Imperiului Roman, cand strugurii din soiul Glera au fost cultivati pentru prima oara intr-un sat. In 2010, un ordin al Ministerului de Agricultura Italian a decis sa reprezinte indicatia geografica, nu strugurii din care este produs, astfel limitandu-se posibilitatea de a produce vin sub denumirea acesta, ei putand fi cultivati in orice alt colt al lumii.

In Romania el este mai cunoscut ca si ingredient de baza al clasicelor aperitive "BELLINI", "APEROL SPRITZ" si "HUGO" dar de 2-3 ani a inceput sa creasca consumul de frizzante precum si pretentiile pentru produse de calitate.

Tocmai pentru a incerca sa aducem un plus de valoare pietei din Romania, vom incerca sa informam clientii nostri ocazionali sau permanenti despre noutatile care apar in aceasta industrie.

Despre Prosecco Italia 2

Vinuri albe, racoritoare

SE POT CONSUMA IN ORICE PERIOADA A ANULUI

Cel mai bun frizzante, dar si cel mai scump, este produs in zona Cartizze, un deal localizat in zona de origine controlata si garantata (DOCG) CONEGLIANO VALDOBBIADENE si care se intinde pe o suprafata totala de 107 hectare, zona fiind alcatuita din soluri perfecte pentru viticultura.

Frizzante sunt vinuri albe, in general, mai racoritoare, tinere, spumante, se pot consuma in orice perioada a anului fara sa fie nevoie de ocazii special pentru asta si pot fi combinate cu deserturi, fructe de mare sau ca baza a multor coctailuri.

Romanii din acea vreme considerau ca acest vin te poate ajuta sa traiesti mai mult; noi nu stim asta dar va putem asigura ca poate aduce un plus de voiosie in viata dumneavoastra atunci cand il consumati!

to top button